Rufus indir İçin Windows [2024]

Rufus indir, önyüklenebilir flash sürücüler oluşturmaya yönelik ücretsiz ve basit bir uygulamadır. Ve tam olarak emin olamayanlar için bir flash sürücü, yalnızca başparmak boyutunda, taşınabilir bir USB aygıtıdır. Bu yazımızda saglamindir size bu yazılımın nasıl indirilip kurulacağı hakkında tüm detayları anlatacaktır.

Rufus Nedir ?

Rufus indir, Eksik veya Bozuk İşletim Sistemine (OS) sahip bir makineyi başlatmak için USB flash sürücülerin biçimlendirilmesini kolaylaştırır. Linux, UEFI ve hatta Microsoft Windows gibi işletim sistemlerinin önyüklenebilir ISO’larından yükleyici dosyaları oluşturur. Bunu ayrıca bir BIOS’u veya başka bir DOS aygıt yazılımını güncellemek için de kullanabilirsiniz. Bu amaçla her iki uygulama için de aynı etiketin kullanılması uygun olabilir.

Daha önceki insanlar genellikle InfraRecorder veya CDBurnerXP gibi birçok kullanıcı dostu arayüzü kullanarak ISO görüntülerini CD’lere yazmayı tercih ediyordu. Teknolojinin ilerlemesi fark edildikten sonra Pete Batard, özel yazılımlardan bıkınca bir USB yükleyici yapmaya karar verdi. HUDSFT’nin belirli özellikleri bulunmadığından, ücretsiz olarak dağıtabileceği başka bir yazılım kopyasını özelleştirme görevini kabul etmeye karar verdi.

rufus

Daha fazla gör: FurMark

Çok sayıda inceleme, Rufus Download’un bir USB flash sürücüden önyükleme yapmak için uygun bir araç olduğunu göstermiştir. Göz önünde bulundurulması gereken ayrılmaz bir faktör, sık güncellemedir. Bu, yazılımın yeni ihtiyaçlara uygun kalmasını sağlar.

Download Bağlantı Rufus Saglamindir

| Download

File Size: 1.4-MB

Şifre: saglamindir / 12345

Ana Özellikler Rufus

  • Önyüklenebilir USB oluşturma: Rufus indir ayrıca Windows, Linux ve daha birçok işletim sisteminin ISO’sundan önyüklenebilir USB oluşturma yeteneğine de sahiptir.
  • Hızlı ve verimli: Benzer pek çok araç var ancak Rufus, önyüklenebilir USB’ler oluşturmayı amaçlayan hızlı ve kusursuz çalışması nedeniyle yaygın olarak tanınıyor.
  • Kullanıcı dostu arayüz: Rufus windows 10’un birlikte geldiği uygulama son derece sezgiseldir ve bu küçük aracı kullanmak için kişinin bilgisayarlar hakkında çok fazla teknik bilgiye sahip olmasına gerek yoktur.
  • Çeşitli formatlar için destek: Çok sayıda disk görüntü formatı veya ISO, IMG, DD ve diğerleri ile uyumludur, dolayısıyla kullanımda esneklik sağlar.
  • UEFI ve BIOS desteği: Rufus’un başlıca kullanımlarından biri, çeşitli aygıtlarla çalışmak üzere UEFI veya BIOS için önyüklenebilir USB’ler oluşturma konusunda oldukça çok yönlü olabilmesidir.
  • Bölümleme şemaları ve dosya sistemleri: Kullanıcıların, USB sürücüsünün bölümünü ve sürücü için Dosya Sistemi formatını kullanıcının isteğine göre seçmesine olanak tanır.
  • Kötü sektör kontrolleri: Rufus, USB sürücüsünün iyi durumda olduğundan emin olmak için önyüklenebilir diski USB sürücüsüne yazmadan önce, özellikle kötü sektör testi olmak üzere USB sürücüsünde testler gerçekleştirebilir.
  • Taşınabilir uygulama: Rufus, PC uygulamasına benzer, bu nedenle doğrudan bir flash sürücüden indirilip kullanılması gerekir; bu da bir aparattan diğerine taşımayı kolaylaştırır.
  • Açık kaynak: Rufus indir, açık kaynaklı bir yedekleme ve disk yönetimi programıdır; bu, bu yazılımın kaynak kodunun genel inceleme ve revizyon için erişilebilir olduğu anlamına gelir.

Daha fazla gör: Windows 7

Rufus çoklu önyüklemeli bir USB oluşturabilir mi?

Geliştirici web sitesinde Rufus indir’un USB’yi tek bir işletim sistemi için yükleyiciye dönüştüren bir yardımcı program olduğundan bahsetmiştir. Ayrıca, yeni sürümlerde çoklu önyükleme yönetimini içerecek şekilde yazılımı değiştirmeye yönelik gelecek planların bulunmadığına dair bir not da bulunmaktadır. Ancak bu, gerçek zamanlı bir deneyim elde etmek için biraz ince ayar yapılamayacağı anlamına gelmez.

Çeşitli işletim sistemlerini başlatmak amacıyla, çoklu önyüklemeli flash sürücü görevi görecek ikinci ve daha büyük bir flash sürücüye ihtiyacınız olacak. Bunu kullanmanın başka bir yolu, ISO dosyalarını çoklu önyükleme sürücünüze kopyalamadan önce, yukarıdaki adımları izleyerek önyüklenebilir bir USB oluşturulmasına olanak tanıyan Rufus windows 11 olarak bilinen bir yazılımı kullanmaktır. Bundan sonra, Rufus USB’nizi çıkarmanız, farklı bir tane ile değiştirmeniz yeterlidir; istediğiniz bir sonraki işletim sistemini seçin ve işte! Yazılım daha sonra sürücüyü seçilen yeni işletim sistemi için biçimlendirmeye devam eder. İlginizi daha fazla çekiyorsa, yeni dosyaları çoklu önyükleme sürücüsünün en üstüne farklı bir klasöre kopyalayabilirsiniz.

Daha fazla gör: Windows 10 

Artıları ve Eksiler Rufus

Artıları
  • Hızlı ve Verimli
  • Geniş Uyumluluk
  • Kullanıcı dostu arayüz
  • Format Desteğinde Çok Yönlülük
Eksiler
  • Sınırlı İşletim Sistemi Desteği
  • Potansiyel Veri Kaybı Riski

Rufus Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP veya üzeri veya modern bir Linux dağıtımı
  • İşlemci: Intel Pentium 4 veya üzeri
  • RAM: En az 512MB
  • USB Flash Sürücü: Çoğu kurulum için en az 8 GB önerilir

Rufus indirme ve Yükleme Talimatları 

  • Öncelikle IDM‘yi kullanarak “Rufus” bağlantısını indirin.
  • Windows Defenderı Kapatın.
  • Oyunu WinRAR veya “7zip” kullanarak çıkartın.
  • “Rufus indir” klasörünü açın, “Kurulum”a çift tıklayın ve kuruluma devam edin.
  • Şimdi oyunu oynamak için “rufus.exe” simgesine çift tıklayın.
Ekran Görüntüleri

rufus windows 10

rufus windows 11

Sonuç

Bu makale Sağlamdır, Rufus indir’un önyüklenebilir USB sürücüler oluşturmak için neden efsanevi ve etkili bir araç olarak kabul edildiğini size gösterecektir. Bu sebeplerden dolayı bilgisayarlarına bir işletim sistemini en kısa sürede ve süreçte karışıklık yaşamadan kurmak veya düzeltmek isteyen kullanıcılar arasında popüler bir seçenek olabilir. Rufus’un temel özelliklerinden bazıları, farklı formatları, bölüm şemasını, önyüklemeyi, UEFI ve Bios sistemlerini destekleyerek kullanıcının ihtiyaçlarına uygun olmasını sağlayarak bölümleri biçimlendirme yeteneğini içerir. Ancak diğer işletim sistemleriyle uyumlu olması, yalnızca Windows ve Linux gibi diğer işletim sistemlerinde çalışabilmesine kısıtlamalar getirilmesine neden olduğu gibi, iyi yönetilmediği takdirde kullanıcılara veri kaybı riski oluşturması gibi bir dezavantaja da sahiptir. . Genel olarak Rufus, sürücüyü önyüklenebilir moda geçirmek için güvenilir bir araç arayışında olanlar için hala çok faydalıdır.

Yorum yapın